ÖlprovningÖvrigt

Lagunitas vs Lagunitas

Vadå?

Lagunitas på burk? Vad är det för styggelse? Blir det verkligen bra? Frågorna är många och allmänheten kräver ett svar. Därför har vi på humlenissse.se tagit på oss den tunga uppgiften att ta reda på vad det är som pågår egentligen. Är det lika bra? Vad är skillnaderna? Är det värt prisskillnaden att köpa alu-burk istället för flaska.

Vi testar framförallt smaken men känslan är inte helt oviktigt även om den såklart är lite subjektiv. Fast egentligen. Varför skulle nån föredra burk framför flaska. Flaska har en lite mer exklusiv känsla medans burk känns lite…. “spendrups”. Fördelen med burk, om man bortser från logistik och annat oväsentligt, är att man har mer yta att jobba med vad gäller innehållet på utsidan av emballaget. Nog med pladdret. Dags att testa.

Lagunitas burk och flaska
Är det en samma äl?

Vi häller upp

Utseende

Efter att hällt upp burken och flaskan sida vida sida så kan man snabbat konstatera att det inte är speciellt likt. Det ser inte ens ut att vara samma öl. Det blir ju såklart skillnad när ölet får var i ett helt förslutet emballage som en burk kontra en flaska. Även om den är mörk. Om det är samma öl så får nån med djupare kunskaper gärna svara på vad som har hänt här. Kan tilläggas att skummet betedde sig exakt likandant i dom två olika versionerna.

Doften

Om man tar sig en rejäl sniff då? Det är nästa samma här i båda glasen. Men doften i glaset som kommer från flaskan känns ändå som om den har lite med “umph”. Liksom lite mer av det goda helt enkelt. Den har lite tydligare karaktär där man känner mer hur smaken och beskan kommer att vara. Kanske så att humlearomen tränger igenom mer i flaskvarianten. Skillnad är det i all fall med fördel till flaska.

Smaken

Nog sniffat, vi tar och smakar istället. Burken, känns, ja, lite burkig faktiskt. Flaskan i jämförelse känns mycket frächare. Beskan i flaskan är mycket skarpare och påtagligare och definivt i eftersmaken där den i burken är näst intill obefintlig. Egentligen borde ju burken vara mer som man tänkt att Lagunitas skall vara då det kommer igenom 0 ljus. Och det vore ju lite lustigt eftersom flaskan är godare enligt 100% av panelen. Vinst till flaskan.

Som slutsats så kan vi konstatera, med all tydlighet att flaskan är att föredra. Även om den kostar nån spänn mer på Bolis.

Lagunitas på flaska hos Bolis.

Lagunitas på burk hos Bolis.

Tags: