Övrigt

Ölblogg? Kan det vara nåt att driva?

Ölblogg, kanske man skulle starta en funderar jag? Tanken som dyker upp direkt är “men det finns väl tusen stycken redan, vad ska jag tillföra?”.

Vi får väl se. Idéer finns det ändå gott om. Lika bra att köra!

Vem är då jag? Intresset för öl har funnits sen världen var svartvit. Ganska tidigt introducerade farsan andra öl än ljus lager eller stor stark som det hette. Idag är jag glad amatörbryggare (eller troligtvis bara nybörjare) som gjort snart 10 batchar. Jag håller gärna koll på nya ölsläpp att prova och börjar närma mig 1000 unika drycker på Untappd.

Vad ska jag skriva om på min ölblogg då som skulle vara intressant? Ur bryggningssynvinkel kan det kanske handla om att vara nybörjare i ölkokningsköket och resan mot att förhoppningsvis i framtiden kunna kalla sig annat än amatör i alla fall. Förhoppningsvis ska jag kunna skriva om den resan på ett underhållande sätt. Sen dricks det ju en hel del öl också, både hemma och på lokal, så det blir nog en och annan ölprovning också.

Tänker att min ölblogg i första hand ska vara kul läsning för alla ölälskare. Jag hoppas också att kunna bidra med inspiration för dom som vill vidga sina ölvyer eller kanske börja brygga lite själv.

Nog svamlat. Dags att göra nåt vettigt som till exempel att sätta igång med att brygga en stout.