Barhäng

Stigbergets Fot får besök av Humlenisse

Stigbergets har varit en favoritbryggeri rätt länge. Det var också med med Stigbergets som hemmabryggeriet började. Jag beställde ett färdigt kit från Köksbryggeriet med recept på Stigbergets West Coast som då var en favoritöl. Det är den fortfarande. Det var väldigt roligt att att läsa om att dom skulle öppna en bar på Söder i Stockholm. Av någon anledning tog det ända till nu innan ja fick tummen ur för att göra ett besök.

Det första man tänker på när man sätter sin fot på foten är att det är rätt spartanskt inrett. Jag skulle inte vilja kalla det mysigt inredningsmässigt, men vi blir direkt välkomnade av en glad tjej som undrar om vi är hungriga eller törstiga. Vi var jättetörstiga. Vi blir eskorterade till ett två-bord i mitten av lokalen och får varsin meny att botanisera i. Då vi tajmade besöket med en Brewski Tap Takeover så fanns det även en Brewski-meny med öl att välja på. Vi började med en varsin dryck från nämnda bryggeri.

Dags att beställa

Servitrisen dyker upp igen och frågar om vi hittat nåt. Frun som ofta är inne på stout, börjar med en Chocolate Chipotle Cloud och jag säger att jag funderar mest på hur många Nipples jag ska ha. Jag kommer fram till att eftersom frun börjar med en Imperial så behöver jag tre Nipples för att hänga med. En Trippel Nipple IPA med andra ord. Stouten var mycket bra. Mängder med choklad och chillin gav den ett trevligt sting. IPAn gick inte heller av för hackor heller. Det var en tung pjäs med mängder av välmogen tropisk frukt. Mycket smak för pengarna i båda glasen.

jag säger att jag funderar mest på hur många Nipples jag ska ha

En detalj om toaletten att nämna i sammanhanget är att pissoaren var utrustad med vattenkran och spegel i praktisk ståhöjd. Det ser man inte så ofta. Inget papper inom räckhåll dock så vanlig toalett är att föredra.

Efter en runda till, som blev en Scarab IPA från Apex och en Fotfolket från Morgondagens Bryggeri, så hade vi blivit lite kära i glasen. Som tur är så kan man köpa deras glas. Dom finns i två storlekat och man kan välja på om det ska vara “Stigbergets” på sidan eller själva foten. Vi är nu ägare till sex stycken glas med en fot på.

Sammanfattningsvis så rekommenderas Stigbergets Fot självklart till alla ölälskare. Trots den något spartanska inredningen så infann sig myskänslan ändå. Mycket roligt folk att titta på, personalen är alert och trevlig och bakgrundsmusiken med lite udda playlist bidrar till en behaglig och lagom bullrig miljö.

Haket får 4 humlenissar i betyg.

stigbergstets fot - triple nipple
En Brewski Triple Nipple IPA
Brewski Tap Takeover
Brewski Tap TakeoverB
Tags: