Spaningar

Upplevelser på systembolaget I

Ibland när man är på glasaffären för att fylla på dryckeskylen så kan man höra och se märkliga saker. Oftast är det på lördagar. Eller så är det jag som är där oftast på lördagar. Vem vet. Här är i alla fall några nämnvärda upplevelser från systembesök.

Elefantöl

Jag står vi Ale-hyllan och letar efter något som jag inte provat. Vilket är en helt omöjlig uppgift på mitt lokala bolag. Bakom mig hör jag då en en röst som varit med om mycket ställa en lite desperat fråga: “– Assååå… var har ni sån där vanlig elefantöl“. Fnittrar lite inombords. Relevant fråga, tänker jag. Man vill ju inte direkt ha ovanlig elefantöl. Hur skulle det se ut på en lördagkväll.

Pripps

Samma bolag och och nästan samma situation som ovan. Tror att jag stod och funderade på hur många “huset öl” jag skulle skicka ner i korgen. En så kallad lirare glider förbi bakom mig med lite brådska. Samtidigt ställer han en fråga i telefonen med bestämd röst. – “Visst är det Pripps du kör på?“. Osäker på om det är elefantölskillen från ovan som köper nåt till kompisen men han han i andra änden verkar ha lika bestämd åsikt över sitt dryckesval. Tror att att han hade rätt angående Prippsen för att sen var raka vägen till Prippsflaken där han greppar en skyndar vidare till kassan.

Mynt

Fortfarande på samma underhållande bolag. Jag står i kön med några otåliga kunder framför mig. Min uppmärksamhet dras till kassan och den kund som får service för tillfället. Det är dags att betala för inköpet och det sker inte med Visa-kortet eller sedlar. Det är ytterligare en så kallad lirare, med en liten entourage, som ska betala och det ska i det här fallet ske på annat sätt. Ut jackfickan fiskar han upp en fryspåse som är fullspäckat med mynt. Gissar att den innehåller exakt mängd mynt för att betala för inköpet.

Tyvärr som var fryspåsen säkert av märket Eldorado då den så klart spricker och med ett härligt ljud sprider sig mynten till en diameter av cirka 6 meter. Liraren och entouragen börjar skrapa ihop mynten och får hjälp av ett gäng goda samariter. Till slut är alla mynt samlade och betalningen kan ske.

Parkeringen

Får väl bjuda på en liten egen också. Jag kommer nöjd ut från bolaget med en kundvagn efter att handlat en ordentlig påfyllning till dryckeskylen. Allt går bra till det är en platta Pistonhead Kustom Lager som skall lyftas in i bakluckan. På nåt sätt slinter jag och alla burkar åker ner i backen och rullar åt exakt alla möjliga håll. Det är burkar där andra bilar ska köra, det är burkar under bilen, det är burar under andras bilar, det är burkar som fortfarande rullar längre bort.

Ett kille som varit och shoppat med sin fru går förbi mig och jag ser hur han fnissar. Han försöker inte ens dölj det. Bara att försöka samla ihop sitt utspridda stuff som liraren ovan med mynten och se glad ut. Till slut är alla burkar i bakluckan i nån sorts lösbladssystem och man kan åka hem och ha lite lördag.

Har du några egna upplevelser från kära bolaget så dela gärna med dig av dom i kommentarerna nedan. 🙂

Tags:

2 comments

  1. Måste jag ha en Webbplats för att lämna kommentar här eller? Fantastiska berättelser som du delar här (obs jag är inte ironisk på den här meningen).

  2. Hej,

    Nej webbplats behövs inte fyllas i. Kul att du gillar historierna. Fler är på väg. 🙂

    /Aki