Ölprovning

Omnipollo – Eliphas

Nytt från Omnipollo

Det var ett tag sen nu när jag testade nåt från Omnipollo. Dom har en förmåga att kunna leverera riktigt bra kvalitetsgrejer till lite mer high chaparall som kan vara lite hursomhelst.

Doft och utseende

Här har vi alla fall Eliphas, en dubbel-IPA som klockar in på 8.1 procent. Så fort jag knäpper upp burken så slås man av en kraftig humlearom som bara exploderar. Och doften som sprids är fantastisk. Det här bådar väldigt gott för fortsättningen.

Häller upp och det som finns i glaset när det lugnat sig ser superbt ut. Utseendet lever upp till hajpen som doftbomben skapade. Skummet är ganska så försvinnande men det gör faktiskt inte så mycket i sammanhanget. Jag tycker inte att det är superviktigt med en rejäl skumkrona i den här typen av öl. Den är mega-juicig i utseende. Ser extremt god ut.

Smaken

Tar en munfull och känner att smakerna är en fortsättning av hela upplevelsen hittils. Det är en len och fin munkänsla. Väääldigt mycket torrhumling. Nästan på gränsen till att man känner humlebränna. Verkligen balanserar på den gränsen. Smakerna är dom klassika tropiska med en rätt så rejäl beska som ligger som en bra motpol till aromerna. Det kombinerat med den lena munkänlsan gör att det här är top notch i stilen. Mycket av allt i en skön coctail helt enkelt.

Det bästa på länge i den här stilen som jag druckit. Det är liksom en bra ölupplevelse från början till slut. Borde ha köpt flera. Men det kanske inte är försent än.

Tags: