Ölprovning

Trooper – Day of the Dead

Sen bryggstarten för Troopers år 2013 har det dykt upp ett gäng öl från Iron Maiden och Robinsons Brewery. Det började med Trooper utan tilläggsord efter klassiska låten med samma namn. Den som Systembolaget sedermera stoppade i första vändan då etiketten visade en Eddie hållandes i ett svärd. Så kan man ju inte ha det. Svärd är farligt. Samma regel gällde för en annan ettikett. En man sittandes i eka på lugnt vatten omgiven av björkar. Man skulle i detta fall häleda till att björkar representerar midsommar och fylla och att då ska man inte sitta i båt och dricka öl.

Jag förstår att behövs finnas regler men ibland vet jag inte riktigt om jag håller med besluten som tas angående etiketterna. Som om det skulle saknas bedömning utifrån sammanhang utan bara blir följa nån regel.

Eftersom jag var hårdrockare back in the day med långt hår, väggar tapetserade med posters och frekventerade Iron Maiden konserter så har det varit en tradition att köpa Maidens Trooper öl. Day of the dead blev inget undantag. Jag beställde två kollin Trooper – Day of the Dead á 8 stycken tillsammans med brorsan. Det får bli så när det är kollikrav Systembolaget. Man får hoppas att den är god helt enkelt.

Trooper - Day of the Dead
Trooper – Day of the Dead

Hur är ölen då

Doften är väldigt trevlig tycker jag. Det finns en maltsötma som känns mysig på nåt sätt. Inbjudande. Känns som det är en öl som man vill ha sittandes i en lounge i en avstressad miljö. Kanske sitta och lyssna igenom nån gammal klassisk Maiden-platta på vinyl. Om man nu hade nån sån kvar. Gjorde mig av med alla mina vinyler i nåt sinnesförvirrat tillstånd.

Jag gillar smaken. Den har en elegant maltsötma som hänger ihop med doften. Man hittar också lite honung i smakbilden. Det är lent och trevligt. Ingen smakbomb kanske men den får godkänt. Ångrar inte att jag köpte ett kolli.

Tags: