ÖlprovningÖlprovning från Untappd

Tulsen – Oppigårds Bryggeris nya NEIPA

Testar Tulsen från Oppigårds Bryggeri.
Stil : IPA – New England
ABV% : 6.5
Betyg : 3.8

Oppigårds

Tulsen är en ny New England IPA från Oppigårds som förövrigt är ett av mina favoritbryggerier. Det är också deras första öl som kommer i en 44cl burk. En storlek som jag gillar och föredrar. 33cl är för det mesta lite för lite och 50cl i sin tur kan bli för mycket. Lite beroende på tillfälle och öl men rent generellt.

Tulsen

Tulsen är bryggd med mycket vete och havre där havren bidrar till en len och trevlig munkänsla och ett fint skum. I humleväg så har man slängt i Nelson, Galaxy, Mosaic och Amarillo. Amarillo är tydligen en favorit hos Oppigårds. Massvis med trevlig humle så förutsättningarna för en bra ölupplevelse är goda.

Loungen

Vi har lite av en tradition att sitta uppe i vår lounge i clubfåtöljer på söndageftermiddagar. Man sitter där och chillar och kikar på Svenska Nyheter och kanske nåt annat. Eller så har man bara på lite jazz-hop i högtalarna. Men när man sitter där och myser så blir det också självklart att man provar en öl eller två. Miljön är liksom utmärkt för det ändamålet.

Smaken

Den här söndagen fick det bli just en Tulsen från Oppigårds. Häller upp och ser att den har en väldigt fin lite mörkgul färg ett rätt så tät oh vit skum som lägger sig ovanpå i en fin kontrast. Det blir snyggt. Doften är som man kan förvänta sig från humle-kombon, fruktigt och trevligt. Efter att ha smakat några gånger så tycker jag att den är väldigt välbalanserad med lite fruktiga toner och en bra beska som möter upp aromen fint. Munkänslan är som sagt len och fyllig.

Mycket bra öl som det troligtvis får bli ett omköp på, och har du inte testat så är det bara att köpa.

Tags: