Ölprovning

Bangatan – O/O Brewing

Stil : IPA – American
ABV% : 7

Bangatan

Den har nämnts ungefär tusen gånger på podden Ölpolen och jag har blivit väldigt sugen på att prova den. Nu är tiden inne. Vi pratar alltså om Bangatan från O/O-Brewing och jag har lite hajpat upp den, så nu är förväntningar såklart skyhöga. Så utan vidare häller vi upp drycken och ser vad det är.

Doften

Doften är som så många i den här stilen väldans god med alla klassiska frukter och tropiker som “ska” finnas där. Bangatans doft lever väl upp till hajpen som jag satt på den och jag ser fram emot att smaka på den.

Utseendet

Väl i glaset så är Bangatan en riktig heting med den lite mörkgula färgen och småfluffiga skummet ovanpå. Tillsammans bildar dom en fin oh skarp kontrast till varandra. Vackert.

Smaken

Smaken liknar inte helt oväntat en hel radda andra öl i den här stilen. Vi snackar saker som ananas, mango och grapefukt. Alla komponenter finns där, som det ska, i en fin balans. Den väl avvägda beskan, dom tropiska aromerna från humlen och en liten liten sötma. Gillar verkligen den lilla gömda sötman. Det gör att helheten lyfter ännu mer. Det är helt enkelt en öl toppklass. Det blir definitivt ett återköp av Bangatan.

Slutligen

“Men undrar om inte min hemmabryggning Hoppy Hippo X kan ändå ge den här en match. Måste prova sida vid sida nästa gång.” Det där skrev jag vid provningen när jag la upp den här på Humlenisses Instagram. Jag har efter druckit en Hoppy Hippo X och kan säga att den inte riktigt nådde upp till Bangatan.

Den som uppskattar humledominanta öl kommer att älska denna. Bara att köpa. Bangatan hittar man på “bolis” här.

Betyg : 4.25 på Untappd

Tags: