Ölprovning

Topp 10 provade öl – Augusti 2021

Alla gillar väl topplistor. Och vilka topplistor är bäst? Dom som handlar om öl. Jag tänkte i alla fall att jag en gång i månaden sammanställer dom öl som jag har gett bäst betyg. En månads intervall borde väl bli bra. Då borde man ha hunnit testa tillräckligt många i alla fall för att ihop lite underlag. Det är en lista i sen enklaste form. Vilken öl är det, vem har bryggt den och vad fick den för betyg.

Vill följa själva provningarna så får man gärna göra det på antingen Humlenisses Untappd eller på Humlenisses Instagram. Jag skriver lite mer utförligt på Instagram. Untappd är mest för betygsättning och datasamling.

Det kanske kan bli lite missvisande listor då det är olika ölstilar blandat, men det skulle bli lite för mycket pyssel att göra en topp 10 för varje stil. Jag skulle dessutom behöva dricka väldigt många fler öl för att få ihop det. Vilket i sig kanske inte en nackdel.

Med det sagt, så har vi nedan premiären på första topplistan. Totalt testades 26 öl och här är dom 10 bästa provade ölen i augusti 2021.

Topplista Augusti 2021

PlaceringÖLBRYGGERIBetyg (UNTTAPPD)
1.Kentacky Breakfast Stout (KBS)(2021)Founders Brewing Co4.5
2.Berry NoirBoulevard Breweing4.0
3.Big Night In (Part 2)New Zeeland Beer Collective4.0
4.Latter Day IPAUpp Brewing3.9
5.Born Yesterday Pale AleLagunitas Brewing Company3.8
6.Buenveza Salt & Lime LagerStone Brewing Co3.8
7.Graffitisthlm – Kaos#6Northern Exposure Brewing3.8
8.Ain’t No Half SteppinStockholm Brewing3.7
9.Killer MagpieBrewski3.7
10.SällskapsdryckBeerblioteket3.6

Humlenisse på Facebook.

Tags: