Ölprovning

Julöl 2021 – Ett första test

Först lite historik

Tillsammans med kära fru som har Stinas Mat & Prat så har vi testat julöl i många år nu. Vi testar hur dom fungerar för sig och sen med lite julmat typ köttbullar, matjes, ägghalvor och prinskorv. Det är väldigt roliga att faktisk testa en öl först utan mat och sen med olika typer av mat för att se vad som händer med det. Vissa blir bättre andra sämre. Recensionerna får man ta med en liten nypa salt, då brukar blir en rolig tillställning med många skratt. Vilket man märker i dom texter som produceras under testet. Eller vad sägs om klassiker som:

“Jesus har återuppstått i form av en julöl”

och

Efter etikettfadäsen kommer vi till smaken. Den bjuder på blaskighet, avsaknad av karaktär och nån metallisk bismak som gör att man vill rengöra tungan efteråt.

Årets första test

Så nu har vi alltså genomför ett första test av årets julöl. Både favoriter i nya batchar och helt nya. Det är faktiskt bara tre öl i första testet men fler kommer alldeles strax. Gissar att det blir två till i alla fall. Så jag rekommenderar starkt att hänga med årets tester och börja med den första. Årets första julölstest hittar man här.

Vill man ha lite rolig läsning på temat julöl så är här en länk till alla dom gamla testerna på julöl.

Tags: