Ölprovning

Poppels – Tropical NEIPA – Provning

Bryggeri: Poppels
Stil: NEIPA (Imperial)
Alkoholhalt: 8,5%

Vi häller upp

Vi häller upp denna tropical neipa. Det är en vätska som påminner mycket om nån sorts gomorronjuice som hälls upp i glaset. Skumkronan som bildas ser rätt stabil ut och blir en fin kontrast till den tropiska färgen på ölen. Det ser fint ut helt enkelt. Vi tar och doftar och kollar närmare.

Ölens doft och utseende

Som sagt så är det utseende av juice men inte apelsin utan mer sån där tropisk juice och det passar ju bra med tanke på namnet. Det är en snygg öl som vi skådar i glaset. Och det är ju en bra början. Doften då? En panelmedlem hittar doften av som är kvar efter en långkok med kött. Lite märkligt, själv är jag osäker på ad exakt det syftas på. Men känner man det så gör man. Fruktavdelningen på efterrättsbuffen på en all-inclusive känns också som en annan referens som man kan nämna.

Hur smakar då Poppels Tropical NEIPA

Vi tar ett par klunkar. Munkänslan är rätt tjock och trögflytande. Juicereferensen dyker upp igen. Men tropisk i smaken är det definitivt. Ingen snack om den saken. Det är faktiskt jättemycket av den varan. Den hänger länge kvar i munnen också. Det är så mycket tropiker intryckt in den här att det är svårt att hitta den tillsatta mangon. Mot slutet kommer det en lagom stor våg av angenäm beska. Men det kommer också en liten liten hint av metall. Är det ALU-burken som smittat? Måste ändå säga att det är en exemplarisk tropisk IPA. Bra jobbat Poppels, så här ska en Tropical NEIPA smaka.

Och en liten sammanfattning

Allt som allt så är det en snygg öl som ser väldigt trevlig ut i glaset. Den har väldigt mycket bra smak och känns nästan lite tung. Man drar inte i sig mängder av dessa. Och det kanske inte är meningen heller. Den leverera exakt det den utlovar.

Man hittar Humlenisse också på Untappd och Instagram

Tags: