Ölprovning

Brewski – Spontan dubbeltest

Såg två stycken Brewski i ökylen och kände för att testa dom samtidigt. Utan att dom egentligen har så mycket gemensamt. En IPA och en DubbelIPA. Men nu fick det bli så för att varför inte.

Brewski nummer 1 – PANGO IPA

Bryggeri: Brewski
Stil: Dubbel IPA
Alkoholhalt: 8.5%

Brewski nummer 2 – Doragon Hoppu QDH DIPA

Bryggeri: Brewski
Stil: IPA
Alkoholhalt: 5.9%

Vi häller upp

Pango IPA

Färgen är som nån sorts tropisk morgon juice. Skummet är vitt och fint men förvinner ganska fort. Den ligger snyggt i glaset och färgen blir en fin kontrast till själva foten i Stigbergetglaset. Om man nu väljer det glaset. Annars blir det inte det. Man blir definitivt sugen på att testa skapelsen.

Doragon DIPA

Draken är ännu mörkare i sin juiceighet än Pangon. Den ser liksom ut att vara sprängfylld med smaker. Skummet som bildas är relativt fluffigt. Jag blir väldigt taggad på att prova den här också.

Pango IPA
Test av två Brewski

Doft och utseende

Pango IPA

Som sagt så är den fin och doftar en hel del, hör och häpna, mango. Burken är typisk Brewskisnygg. På den här burken kan man skåda mango, ananas och passionsfrukt. Jag gillar designen på deras burkar. Man blir lite glad av dom.

Doragon DIPA

Här finns en hel del fruktighet i doften. Kan inte riktigt reda ut exakt vad det är för nåt. Men det känns som att det kommer att vara rejält med smak i denna. Burken har en jättesöt bryggardrake med sån där omrörare. Kommer inte på vad den heter. Snygg Brewski-burk.

Hur smakar ölet

Pango IPA

Mangon är ju självklart väldigt framträdande. Den tar liksom över hela showen. Det kommer en rejäl beska med på köpet också. Känns som man haft med skalet i koket också. Kan nog känna att det finns lite ananas som tittar fram också. Sen kan jag inte låta bli att känna en viss vattnighet i kroppen. Eller är det inbillning. Inte vet jag. Nåt som känns lite vekt. Men i det hela är det en rätt bra smakbild som målas upp och man får definitivt det man förväntar sig i mangoväg.

Doragon DIPA

OJ vad trögflytande. Herrregud! Vilken upplevelse. Verkligen juicekonsistens deluxe. Det här är Pango IPAns juiciga kusin. Tror att denna är det mest trögflytande ölen jag nånsin druckit. Nästan som man får lite kognitiv dissonans på grund av det. Sen är smaken är mycket mildare än jag hade förväntat mig. Nästan lite besviken. Mycket som blev annorlunda än förväntat med draken.

Fast när man landat i vad det är för något man dricker så tycker jag att den är riktigt bra. Den har en bra kropp med sin 8.5% att hänga upp den fyrdubbla torrhumlingen. Väldigt angenämt att smutta på. Bra jobbat Brewski. Smakerna satt ännu bättre när den gick upp lite i temp.

Doragon Hoppu
Doragon Hoppu

Sammanfattning

Pango IPA

Drycker levererar det den lovar med råge. Vill man ha en IPA med mangosmak så är det här ölen man ska välja. I överlag så är den helt ok men jag är inte galenimponerad. Inte den bästa som Brewski har levererat men den klarar sig till lite över godkänt.

Doragon DIPA

Det här var en bra ölupplevelse. Den har hela kittet. Utseende, konsisten och smak. Hatten av. Kommer att bli omköp.

Humlenisse på Untappd och Instagram

Tags: