Ölprovning

Provar Eestar Dhoop från Dugges Bryggeri


Stil : Imperial Stout
ABV% : 12.7

Haft ett par av Eestar Dhoop i kylen sen i ungerfär i påsk tror jag. Dom har legat i kylem och sakta men säkert byggt upp en hajp. Läst lite blandat om den på Untappd så jag såg med stort intresse fram emot att prova den.

Utseende och doft

Idag fick dagen då den öppnas och smakas på. Häller upp och ser på en gång att det är becksvart, tjock, nästan trögflytande vätska som glaset fylla med. Vrider man runt glaset lite så stannar det kvar på insidan och rinner sakta ner. Rejält med smakpotential.

Doftar på skapelsen och känner en blandning av många smaker. Det är sötma, det är frukt, det är kokos, det är lakrits. Näe, dags att smaka och smakar det hälften så bra som det doftar så kommer det bli bra.

Smaken på Eestar Dhoop

Gud i himlens dagar. Nu snackar vi smakbomb. Förutom alla ovanstående dofter som återfinns i smakerna finns också persika och ekfat. Bland annat. Finns mycket mer som jag inte kan identifiera. Munkänslan är fenomenal. Man riktigt känner tjockleken på drycken. Dom 12.7 procenten som stouten ligger behövs för att bära upp den här smakpaletten, men märks inte i nån form av spritighet. Man blir lite varm i bröstkorgen bara.

Det är komplext. Det är gott. Det är toppklass. Tur att det finns en till på lager för en annan gång. Kanske fram emot hösten.

Dugges Eestar Dhoop från Dugges Bryggeri är en stentung stout, tjock som råolja direkt från Kuwait. Gillar du mäktiga stouts så är det bara att köpa.

Betyg : 4.5

Andra stoutprovningar :

Smedbo Slott

Stormakt

Tags: